Geen verzendkosten vanaf 2 stuks binnen Nederland en naar Belgie!


Progressies
De horoscoop als levensscenario
George Bode
Uitvoering: Hardcover
Aantal op voorraad:
Prijs: € 35.00ISBN: 9789080692121
Uitgegeven door: Vulcanus
Jaar uitgave: 2003
Pagina's: 351


Geen reviews


Bekijk achterkant

Progressies: de horoscoop als levensscenario werpt een nieuw licht op de in geboortepatronen verborgen tijdmaat. Het gelijknamige boek uit 1987, onder het pseudoniem Jos Terwiel, is er voorzien van uitbreidingen (o.a. met de Pluto/Pluto-transits) geheel in opgenomen. Het daarin geïntroduceerde uitgangspunt, progressie als radixgegeven, verkrijgt door het toevoegen van de progressies op en van de cosmische assen zijn ultieme scherpte. De afzonderlijke hoofdstukken daarover raken wel het leven van de individuele mens als de historische ontwikkelingsgang. Meer nog dan in Zwarte Maan, Zwarte Zon, Drakenkop blijkt daaruit de aparte status van deze assen.

Het aanstippen van de wereldontwikkeling dient bovendien nog een ander doel. De wereld is grootschaliger dan het individuele mensenleven en biedt daardoor gelegenheid de principes en werking van de cosmische assen sneller te doorzien. Met name die van de vrij onbekende Draak/Beest-as, die juist het huidige tijdsbeeld zo sterk kenmerkt. Hoewel traag van beweging blijken de gezamenlijke transits van de assen zelfs een triggerfunctie te kunnen vervullen, zoals op 11-9-2001 en 6-5-2002. In dit boek slechts een summier overzicht; hun belangrijkste onderlinge aspecten, van ongeveer het jaar 500 af, zijn echter opgenomen in een appendix.

Ter illustratie van de effecten van progressies in individuele horoscopen is gekozen voor uitgebreide voorbeelden. Stelselmatig worden dan ook dezelfde personen opgevoerd, enkele uitzonderingen daargelaten, allen bekende figuren zodat iedereen de gegeven duidingen kan verifiëren. Absoluut nieuw in Bode's aanpak is het onderscheid tussen radixfactoren, progressieve factoren en transits: "De radix-Mars is mij door de cosmos geschonken; de progressieve Mars, waarmee ik mij die radix-Mars meer en meer eigen maak, is van mij; en de actuele Mars is van ons allemaal". Uit de praktijk blijkt dit metafysische onderscheid het duiden van progressies aanzienlijk te vergemakkelijken. Dat geldt ook voor zijn uitgans punt dat elk aspect op zich vrijwel niets aangeeft. Voor zijn effect is het altijd afhankelijk van de omringende progressieve invloeden.

Hoe de mengeling uit diverse progressiesystemen - secundair, primair, symbolisch en transitair - te duiden wordt dan ook uitvoerig uiteengezet. De rangschikking in drie golven -lang, midden en kort- uit Terwiels boek wint daardoor aan kracht. Nog duidelijker dan tevoren blijken weinig rekenwerk vergende progressieve verschijnselen de cruciale draaipunten in een leven te veroorzaken. Het komt aan op combineren, niet op rekenen!


Keurmerk webwinkel

Verzendkosten

Nederland: Geen verzendkosten vanaf 2 stuks. 1 stuk Brievenbuspost € 2,- en pakketpost € 5,-
België: Geen verzendkosten vanaf 2 stuks. 1 stuk € 6,-
Overige landen: zie de verzendkosten.

Betalen

U kunt in de webwinkel betalen met: iDEAL, Bancontact of op rekening.


Uitgeverij Hajefa, tel: 0031 (0)79 3625650
Zuidwijkstraat 80, 2729 KE Zoetermeer
E-mail: info@hajefa.nl