Geen verzendkosten vanaf 2 stuks binnen Nederland en naar Belgie!


De sterren van je leven
en het verhaal dat zij te vertellen hebben
Borst / Bergman / Verhagen / P.
Uitvoering: Paperback
Aantal op voorraad:
Prijs: € 32.50ISBN: 9789077408124
Uitgegeven door: A3
Jaar uitgave: 2005
Pagina's: 144


Geen reviews


Bekijk achterkant

De hemel staat vol met sterren. Met slechts enkele daarvan (de dwaalsterren ofwel planeten) werken de astrologen. Maar ook de andere, de échte sterren hebben iets over ons leven te vertellen. Deze worden de vaste sterren genoemd, omdat ze vaste patronen aan de hemel vormen. Die patronen kennen we als de sterrenbeelden, denk bijvoorbeeld aan Orion, Andromeda en Aquarius (de Waterman).

In de oudheid wisten de mensen al wat hen te wachten stond als ze een bepaalde ster aan hun horizon zagen. Zo konden de Egyptenaren bijvoorbeeld erop rekenen dat de Nijl overstroomde als vlak voor zonsopkomst de heldere ster Sirius uit Canis Major aan de horizon stond. Zo verbonden onze voorouders de positie van de sterrenbeelden met wat zich op aarde afspeelde. Zij verwerkten deze kennis in hun mythen en andere verhalen die van generatie op generatie werden overgedragen.

De Australische astrologe Bernadette Brady herontdekte dit verband tussen hemel en aarde en legde zo de grondslag voor het werken met de vaste sterren. Dit zijn sterren die anders dan de dwaalsterren ofwel planeten vaste patronen aan de hemel vormen. Die patronen kennen we als de sterrenbeelden, denk bijvoorbeeld aan Orion, Andromeda en Aquarius. Ieder mens heeft twee vaste sterren, een rijzende ster en een dalende ster. De geboortedatum en geboorteplaats bepalen welke sterren dit zijn.

De astrologen Ria Borst, Ineke Bergman, Vera Verhagen en Paula van Kersbergen hebben onderzoek gedaan naar de vaste sterren voor Nederland en België. In het boek ´De sterren van je leven - en het verhaal dat zij te vertellen hebben´ pakken ze de verhaaldraad op in het verleden en vertalen deze naar het heden. Aan de hand van mythen en symboliek vertalen zij de betekenis van de rijzende en dalende sterren naar thema´s die in iemands leven spelen. Frappant is te zien hoe de juistheid ervan als het ware wordt bewezen met korte levensbeschrijvingen van bekende en onbekende personen.


Keurmerk webwinkel

Verzendkosten

Nederland: Geen verzendkosten vanaf 2 stuks. 1 stuk Brievenbuspost € 2,- en pakketpost € 5,-
België: Geen verzendkosten vanaf 2 stuks. 1 stuk € 6,-
Overige landen: zie de verzendkosten.

Betalen

U kunt in de webwinkel betalen met: iDEAL, Bancontact of op rekening.


Uitgeverij Hajefa, tel: 0031 (0)79 3625650
Zuidwijkstraat 80, 2729 KE Zoetermeer
E-mail: info@hajefa.nl