Geen verzendkosten vanaf 2 stuks binnen Nederland en naar Belgie!


De vergeten waarheid. Christelijke mythen in gnostisch perspecti
Christelijke mythen in gnostisch perspectief
Johan M. Pameijer
Uitvoering: Paperback
Aantal op voorraad:
Prijs: € 22.95ISBN: 9789074899727
Uitgegeven door: Symbolon
Jaar uitgave: 2006
Pagina's: 232


Geen reviews


Bekijk achterkant

Hoewel de kerken leeggelopen zijn en hun greep op de massa verloren hebben, is religie zelf nog springlevend. Bij veel mensen vindt er juist een verdieping plaats van hun religieuze gevoelens, waarbij de nadruk vooral is komen te liggen op het opdoen van innerlijke ervaringen in bezinning en meditatie.

In het verlengde daarvan signaleert de schrijver een verlangen naar een eenvoudige, heldere en doorzichtige maatschappijvorm. Mensen zoeken weer eenheid en de harmonie van de heelheid, en zullen steeds meer gaan openstaan voor een grotere aandacht voor de ziel. Johan Pameijer laat zien dat de nieuwe inzichten die we uit de gnostische Nag Hammadi-vondsten hebben gekregen van groot belang zijn om de kerk weer in staat te stellen een genezende rol te spelen. We kunnen niet langer meer om de echte oorsprong van het christendom en de gnostiek heen.

We moeten terug naar de bron in onszelf en een weg van inwijding doormaken om bij – wat C.G. Jung noemde – ons ware Zelf te komen, waarmee we in verbinding met het goddelijke kunnen komen.

Johan Pameijer is een geliefd spreker over religieuze en spirituele thema’s, en een auteur die al veel boeken op zijn naam heeft staan. Hij is priester in de Vrij Katholieke Kerk, een gnostisch kerkgenootschap waarin de ervaring veel aandacht krijgt. Hij weet bekende en onbekende bijbelse thema’s op verrassende en inspirerende wijze te belichten en te verbinden met thema’s uit andere spirituele stromingen.


Keurmerk webwinkel

Verzendkosten

Nederland: Geen verzendkosten vanaf 2 stuks. 1 stuk Brievenbuspost € 2,- en pakketpost € 5,-
België: Geen verzendkosten vanaf 2 stuks. 1 stuk € 6,-
Overige landen: zie de verzendkosten.

Betalen

U kunt in de webwinkel betalen met: iDEAL, Bancontact of op rekening.


Uitgeverij Hajefa, tel: 0031 (0)79 3625650
Zuidwijkstraat 80, 2729 KE Zoetermeer
E-mail: info@hajefa.nl