Geen verzendkosten vanaf 2 stuks binnen Nederland en naar Belgie!


De kosmische slang en de oorsprong van kennis

Jeremy Narby
Uitvoering: Paperback
Aantal op voorraad:
Prijs: € 22.50ISBN: 9789074899628
Uitgegeven door: Symbolon
Jaar uitgave: 2006
Pagina's: 224


Geen reviews


Bekijk achterkant

DNA en de oorsprong van kennis.

Narby ontdekt dat Peruviaanse Amazonesjamanen, bij wie hij onderzoek doet, in hun visioenen beelden van planten kunnen opwekken waarmee zij in staat zijn geneesmiddelen te bereiden die zelfs de moderne moleculaire biologie voor een raadsel stellen.

In die beelden verschijnen meestal slangen, en vaak dubbele. Hij ontdekt dat veel meer sjamaanse culturen de slang vereren, óók in gebieden waar de slang niet voorkomt.

Als hem de blinde vlek van de westerse wetenschap duidelijk wordt - de onmogelijkheid om onze eigen kijk te objectiveren - begint hij een verband te vermoeden tussen die dubbele, verstrengelde slangen en DNA, de getwijnde dubbele helix.

Hij neemt de lezer mee op boeiende omzwervingen langs zowel zijn eigen ervaringen in Peru als langs allerlei terreinen van de wetenschap. Hij ontwikkelt in deze fascinerende studie van antropologie en ethnische geneeskunst een volslagen nieuwe, verrassende kijk op het op DNA gebaseerde leven dat de gehele aardse biosfeer omvat.

Dr. Jeremy Narby, een Canadees-Zwitserse antropoloog, studeerde geschiedenis in Engeland. Hij bracht twee jaar door bij de indianen in het Peruviaanse Amazonegebied. Zijn doctorstitel in de antropologie behaalde hij aan de universiteit van Stanford in de V.S. Momenteel zet hij zich in voor de rechten van de Amazone-indianen.


Keurmerk webwinkel

Verzendkosten

Nederland: Geen verzendkosten vanaf 2 stuks. 1 stuk Brievenbuspost € 2,- en pakketpost € 5,-
België: Geen verzendkosten vanaf 2 stuks. 1 stuk € 6,-
Overige landen: zie de verzendkosten.

Betalen

U kunt in de webwinkel betalen met: iDEAL, Bancontact of op rekening.


Uitgeverij Hajefa, tel: 0031 (0)79 3625650
Zuidwijkstraat 80, 2729 KE Zoetermeer
E-mail: info@hajefa.nl