Geen verzendkosten vanaf 2 stuks binnen Nederland en naar Belgie!
Let op: Bestellingen worden na 15 augustus verzonden!


Astrologie als ambacht
Klassieke uurhoekastrologie
Martien Hermes
Uitvoering: Paperback
Aantal op voorraad:
Prijs: € 19.95ISBN: 9789062710256
Uitgegeven door: Synthese
Jaar uitgave: 2007
Pagina's: 397


Geen reviews


Bekijk achterkant

Sinds enige jaren beleeft de klassieke astrologie een comeback. Antieke en middeleeuwse bronnen worden door en voor astrologen vertaald en werpen een verhelderend en vernieuwend licht op de astrologische vakkennis. Kennis die leek verloren te zijn gegaan is herboren. Slechts deels overgeleverde en half begrepen terminologieën worden beter verstaan.

De uurhoekastrologie is een astrologisch specialisme dat zich specifiek richt op het beantwoorden van uiteenlopende vragen als ‘Wordt mijn hond weer beter?’, ‘Krijg ik iets van de erfenis?’, ‘Zal het mooi weer zijn op de dag dat ik mijn tuinfeest organiseer?’ of ‘Krijg ik die baan waarop ik gesolliciteerd heb?’ De astroloog beantwoordt deze vragen aan de hand van de horoscoop die berekend wordt voor het moment waarop hem een vraag wordt gesteld: de vraaghoroscoop. Er is dus geen geboortehoroscoop voor nodig. Deze vraaghoroscoop wordt geanalyseerd door het volgen van een aantal eenvoudig te leren klassieke duidingsregels en beperkt zich tot een klein aantal onderdelen van deze vraaghoroscoop: twee of drie planeten en een paar astrologische huizen.

In Astrologie als ambacht wordt de werkwijze van met name de Arabische astroloog Mâshâ’allâh (Messahalla, 770-ca. 815) systematisch en stapsgewijs verkend en behandeld. Hierbij wordt gebruik gemaakt van twee andere gerespecteerde klassieke bronnen, te weten Sahl Ibn Bishr (Zahel of Zael, ca. 822-850) en Abû Ma’šhar (Albumassar, ca. 886). Daarmee biedt dit boek een fascinerende herintroductie van deze tak van de astrologie die zowel de beginnende als de meer ervaren astroloog nieuwe gezichtspunten in de astrologische vakkennis oplevert.


Keurmerk webwinkel

Verzendkosten


Nederland: Geen verzendkosten vanaf 2 stuks, bij 1 stuk € 3,-

België: Geen verzendkosten vanaf 2 stuks, bij 1 stuk € 6,-

Overige landen: zie de verzendkosten.

Betalen

U kunt in de webwinkel betalen met: iDEAL, Bancontact of op rekening.


Uitgeverij Hajefa, tel: 0031 (0)79 3625650
Zuidwijkstraat 80, 2729 KE Zoetermeer
E-mail: info@hajefa.nl