Geen verzendkosten vanaf 2 stuks binnen Nederland en naar Belgie!


Zwarte Maan Zwarte Zon Drakenkop

George Bode
Uitvoering: Hardcover
Aantal op voorraad:
Prijs: € 49.95ISBN: 9789056850623
Uitgegeven door: Vulcanus
Jaar uitgave: 2001
Pagina's: 321


Geen reviews


Bekijk achterkant

Zwarte Maan, Zwarte Zon, Drakenkop is de reeds lang verwachte uitbreiding van Bode's 'De Vier Lichten' uit 1980. Twintig jaar onderzoek en toepassing hebben geleid tot een uitdieping waardoor de Maansknopen, de zwarte lichten en het gelukspunt thans in een sluitend verband met elkaar verschijnen. Daardoor wordt het mogelijk de horoscoop ook op het metafysische of spirituele vlak integraal te duiden.

Bovendien bevat dit boek aan de hand van tientallen voorbeeldhoroscopen de concrete duidingen en interpretatie- regels, onontbeerlijk voor praktiserende astrologen, waar al jaren naar wordt gevraagd. Zijn onlangs eveneens bij Vulcanus verschenen werk over de ontdekker van de betekenissen van de zwarte lichten, 'Het poëtische denken van jean Carteret', completeert dit geheel doordat de esoterische achtergronden van deze nieuwe astrologie er helder uit naar voren komen. Voor elke beoefenaar van de astrologie een onmisbaar boek!

Want, zoals Bode aantoont, zonder de metafysische of spirituele lading van de horoscoop te kunnen herkennen is een volledige duiding vrijwel onmogelijk. Tegelijkertijd verlost dit de astrologie van de al decennia lang te grote invloed van de psychologie. Maar ook voor niet-astrologen is het een fascinerend boek: de filosofische opbouw schept orde in de hedendaagse chaos van ideeën. Het is verhelderend kennis te nemen van de achtergronden en oorzaken van de fysieke, psychische en mentale spanningen die de mens van nu op steeds jongere leeftijd tegenkomt.

De auteur betrekt de invloed en de effecten van de lichten en assen namelijk bij herhaling op ontwikkelingen in de psychologie, de politiek, de economie, de wetenschap en de kunst. Daarnaast geeft hij een heldere uiteenzetting van een aantal grote historische lijnen sinds 1781, het jaar van de ontdekking van de eerste 'nieuwe' planeet, Uranus, dat volgens hem de aanvang markeert van het tijdperk van de zwarte lichten.

Bode's structurele benadering van de astrologie is meer omvattend dan die van de traditionele astrologie. Toch verdwijnt de traditie niet naar de achtergrond want het is hem gelukt haar volledig in zijn aanpak te integreren. En dit vooral doordat hij zijn astrologische symboliek baseert op het enig juiste uitgangspunt: de astronomische werkelijkheid. Daarbij zorgen zijn heldere stijl en logische betoogtrant voor een in de astrologische literatuur ongekende transparantie.


Keurmerk webwinkel

Verzendkosten

Nederland: Geen verzendkosten vanaf 2 stuks. 1 stuk Brievenbuspost € 2,- en pakketpost € 5,-
België: Geen verzendkosten vanaf 2 stuks. 1 stuk € 6,-
Overige landen: zie de verzendkosten.

Betalen

U kunt in de webwinkel betalen met: iDEAL, Bancontact of op rekening.


Uitgeverij Hajefa, tel: 0031 (0)79 3625650
Zuidwijkstraat 80, 2729 KE Zoetermeer
E-mail: info@hajefa.nl